15. Wiki: samen werken aan teksten

Omwille van de voordelen die wiki’s bieden worden ze als instrument voor kennisdeling steeds populairder.

Wat is een wiki?

Een wiki is een collaboratieve website die het voor de gebruiker makkelijk maakt om teksten toe te voegen, te bewerken of te verwijderen. Wikipedia, de online community encyclopedie, is het grootste en wellicht het bekendste voorbeeld.

Een wiki maakt het mogelijk om allerlei taken op een efficiënte manier via het web uit te voeren. Zo kan je de informatie die je nodig hebt vanop elke computer aanspreken, op eender welk moment. Het helpt ook om je werk te organiseren en op één plaats bij elkaar te brengen in een persoonlijke (of organisatie-) wiki.

Wiki’s in soorten en maten

Er bestaan heel wat verschillende wiki softwarepakketten. Een aantal wiki’s zijn als (gratis) webdienst beschikbaar. Gewoon een gebruikersnaam en paswoord aanvragen en je bent vertrokken. Voorbeelden: Wikispaces, WikiDot en PbWorks.

Andere pakketten kan je downloaden en op een eigen server installeren. De Participatiewiki bijvoorbeeld maakt gebruik van MediaWiki, de software die door Wikipedia ontwikkeld is. Andere voorbeelden zijn PMWiki en Dokuwiki.

Het neusje van de zalm is echter  Tiki, een CMS (Content Management System) dat niet alleen een wiki omvat, maar daarnaast ook een hele reeks andere componenten: artikels (vaste informatiepagina’s), forums (voor vraag-en-antwoord of discussies) en blogs. Het grote voordeel is dat alle informatie via één enkele geïntegreerde zoekfunctie opzoekbaar is.

Wat bij het werk hoort wordt gebruikt

Het gevaar bestaat dat het invoeren van web 2.0 hulpmiddelen erop neerkomt dat er extra to-do’s bijkomen, terwijl ze eigenlijk bestaande werkwijzen zouden moeten vervangen. Participatieve technologieën hebben de grootste kans op succes als ze gaan deel uitmaken van de dagelijkse praktijk van de medewerkers. Het belang van dit principe wordt soms gemaskeerd door het aanvankelijke enthoesiasme dat kan ontstaan bij het invoeren van een nieuwe wiki of blog. Als het nieuwe eraf is gaan ook de fans van het eerste uur, die aanvankelijk actief bijdroegen, geleidelijkaan afhaken.

Bij Google hebben ze dat opgevangen door de manier van werken te veranderen en webtools relevant te maken voor de manier waarop mensen hun dagelijkse werk uitvoeren. De ingenieurs gebruiken blogs en wiki’s als kerntools om over de vooruitgang van hun werk te rapporteren. Op die manier kunnen de managers het werk beter coördineren en mensen en middelen inzetten waar nodig. De projectdata zijn immers in zo’n omgeving overzichtelijk en makkelijker toegankelijk.

De toepassing van een wiki bij het schrijven van teksten en rapporten is een goed voorbeeld van inbedding in de dagelijkse praktijk. Ontwerpen en basisteksten worden met elkaar en gedurende het proces in een wiki vastgelegd, waarna de oplevering van de eindversie slechts een export uit de wiki naar een tekstverwerkings- of layoutprogramma betreft.  Het collaboratieve aspect maakt het schrijven van teksten gemakkelijker, sneller en vooral ook leuker, omdat er een grote groep is die haar steentje bijdraagt.

OPDRACHT

Wat zie jij als eerste mogeljkheid om met wiki’s iets te doen binnen jouw organisatie? Licht je keuze toe in een korte reactie op deze post.

Reacties

  1. admin zegt:

    8 Things you can do with an enterprise wiki
    Een interessante blogbijdrage over het gebruik van een organisatiewiki. Je kunt wiki’s niet alleen gebruiken om gezamenlijk aan documenten te werken, maar ook om agenda’s voor vergaderingen te verspreiden, zodat je nieuwe versies niet steeds hoeft rond te sturen, of om met meerdere mensen te werken aan projectdossiers of aan verslagen van bijeenkomsten. Lees het artikel op http://www.ikiw.org.